VÄLKOMMEN TILL UPSTREAMS BLOGG

Upstreams blogg är fylld av insikter och kunskap. Både kring våra egna produkter men även om it-branschen i stort. Skribenter på bloggen är våra duktiga och branschkunniga medarbetare som delar med sig av sina bästa tips, intressant information och nyttigt vetande. Vi välkomnar en dialog och ser fram mot era kommentarer!

Det du vet om virtuella backuper…

…kanske är helt fel?

I takt med den ökade virtualiseringen av servermiljöer söker IT-avdelningar efter den optimala lösningen för säkerhetskopiering och återställning av information samt katastrofåterställning av servrar och affärskritiska applikationer.

Dagens visdom säger att den värdbaserade backupen är rätt väg framåt. Du känner säkert igen argumentationen: ”en värdbaserad backup läser gästfilerna direkt från värden – du slipper lägga agenter på de virtuella gästerna”. Underförstått att … detta är enklare och bättre.

Värdbaserad backup har marknadsförts mycket och dess fördelar har upprepats så ofta att de nästan har blivit ett mantra. En etablerad sanning av en klok best-practice. Men…

...tänk om vi fått detta om bakfoten?

Som IT-proffs måste vi regelbundet ifrågaställa etablerade sanningar i ljuset av nya tekniska innovationer och uppdaterade best-practices. Mycket förändras fort inom IT-världen och detta är verkligen sant vad gäller säkerhetskopiering av VMware- och Hyper-V-miljöer.

Tänk om agenter på gästerna är det smartare valet…?

Inte vilken agent som helst – för det lärde vi oss för många år sedan med filbaserade backuper. Vi behöver en smart agent som ger oss mer än vad tidigare backuplösningar gav, och utan dess många begränsningar. En smart agent som inte fokuserar på mappar och filer, utan som istället håller koll på enskilda block på disk. Helt plötsligt blir data bara … data och all hantering av backuper blir bara … enkel.

Låter det intressant? Ladda ned rapporten från openBench Labs för att se hur värdbaserad backup kanske inte är den mest optimala lösningen som man länge trott.

Ladda ned

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Kontakta oss

Upstream
Industrivägen 17
171 48 Solna
Sweden
Phone: +46-8-56610670
VAT # SE556555801101
info@upstream.se