VÄLKOMMEN TILL UPSTREAMS BLOGG

Upstreams blogg är fylld av insikter och kunskap. Både kring våra egna produkter men även om it-branschen i stort. Skribenter på bloggen är våra duktiga och branschkunniga medarbetare som delar med sig av sina bästa tips, intressant information och nyttigt vetande. Vi välkomnar en dialog och ser fram mot era kommentarer!

Uppköp och återköp

För två och ett halvt år sedan köptes Alt-N Technologies (tillverkarna av MDaemon) upp av RIM (tillverkarna av Blackberry). Målsättningen var att integrera Blackberrys teknologi i MDaemon och ge möjlighet för små och medelstora företag att få tillgång till ökad mobilitet och säkerhet som Blackberry gjort sig kända för. För oss i Norden ledde detta inte till några nämnvärda förändringar. Blackberry har ännu inte fått någon större genomslagskraft här uppe. iPhone och Android har tagit över. Som tur är har MDaemon även byggt in stöd för dessa enheter. För två och en halv vecka sedan köpte Alt-Ns grundare tillbaka företaget från RIM. I efterhand kan man konstatera att det lilla entreprenörsbolaget och den stora draken hade en viss kulturkrock. Snabba beslutsvägar blev byråkratiskt utdragna processer. Kundfokuserad utveckling byttes ofta mot toppstyrda beslut. Ibland är det bättre att vara liten och snabb. Vi ser fram emot en nytändning med ökad innovation med Alt-N under de kommande åren.

Förra veckan köptes AppAssure, vårt senaste tillskott för snabb och trygg återställning av servrar och information, av Dell. Denna gång är det på pappret ett kanske mer naturligt uppköp. Dell erbjuder lagringslösningar och har under många år rekommenderat andras mjukvaror. Nu satsar man stort på smarta mjukvarulösningar, och AppAssure är det senaste tillskottet. Då vi tecknade exklusivt distributörsavtal med AppAssure förra året hoppas vi att detta uppköp leder till ökad exponering av lösningen. Vi valde AppAssure för att entreprenörerna bakom förstått vikten av att snabbt kunna återställa information och dessutom tagit höjd för den virtualiserade värld vi lever i. Samt tagit det ända upp till applikationsnivå för de vanligast förekommande programmen Microsoft Exchange och SQL. Som IT-avdelning kan du erbjuda både backuptjänster, replikering, migrering och "high availability"-tjänster med AppAssure. Allt i samma lösning. Något som ger klara konkurrensfördelar och som är en mycket bra fot i dörren vid nykundsbearbetning. Allt för många små och medelstora företag saknar fungerande rutiner för snabb återläsning av information och system. Att bara göra backup är inte längre tillräckligt. Så grattis Dell - AppAssure är en mycket bra investering. Pressrelease om uppköpet.

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Kontakta oss

Upstream
Industrivägen 17
171 48 Solna
Sweden
Phone: +46-8-56610670
VAT # SE556555801101
info@upstream.se