Dropsuite

Data som sparas i molnet raderas även den medvetet eller omedvetet. Därför borde en backup vara lika självklar som för lokalt sparad data. Det är också viktigt att veta att molnlösningar som Salesforce, G Suite och O365 inte tar ansvar för att data försvinner. De rekommenderar istället tredje-parts backuplösningar, läs gärna Microsofts villkor (punkt 6b) för Office 365.

Mänskliga misstag

Mänskliga misstag är den främsta orsaken till cybersäkerhetsbrott. Från att helt enkelt öppna fel e-post, oavsiktlig radering till missnöjda anställda är det väldigt enkelt att råka ta bort Microsoft 365-data, kryptering av ransomware eller att data skadas. Det lämnar ett dataskyddsgap som inte täcks av Office 365.

Begränsning av papperskorgen

Microsoft 365 sparar bara raderade e-postmeddelanden i papperskorgen i upp till 90 dagar – och många systemadministratörer använder papperskorgen som ett tillfälligt reserv för databackup. Att använda den här lösningen är extremt riskabelt eftersom ett papperskorg inte har samma säkerhetsfunktioner som säkerhetskopiering, vilket utsätter dina Microsoft 365-data för pågående hot.

Microsofts servicebegränsning

Microsoft egen lösning räcker inte. Baserat på Microsofts serviceavtal, i händelse av ett avbrott, garanterar de inte återläsning av ditt innehåll eller data som du har lagrat. De rekommenderar regelbunden säkerhetskopiering med säkerhetskopieringslösningar från tredje part för att täcka detta gap.

Återställning

Exchange Online Backup

Exchange Online kan vara en av de största datakällorna i alla O365-miljöer. E-postmeddelanden, bilagor och relaterad data kan vara enorma när det gäller filstorlek. Eftersom Dropsuite erbjuder obegränsat lagringsutrymme i obegränsad tid behöver du aldrig oroa dig för att du tar slut på lagringsutrymme.

Ställ in automatiserade säkerhetskopior som ska ske flera gånger om dagen, och eftersom vi bara säkerhetskopierar modifierade filers hastighet maximeras. Detta tar besväret med att hålla Exchange Online-filer säkra och skyddade.

OneDrive Backup

Säkerhetskopiera OneDrive för att säkerställa att alla dina digitala filer är säkra från skada. Underhåll fullständiga kopior av viktiga digitala tillgångar för att säkerställa skydd mot hackare, kryptering & skadlig kod, oavsiktlig radering och mer.

Känn dig säker på att du är förberedd för datakatastrofer genom att se till att dina OneDrive-filer säkerhetskopieras automatiskt och omedelbart redo för återställning som en del av hela uppsättningen O365-data.

SharePoint Backup

Se till att alla dina affärskritiska data som sparas i SharePoint är skyddade från förlust eller hot. Dropsuite säkerhetskopierar dokument och mappar, tilldelar behörigheter, erbjuder återställningsalternativ och mycket mer, använd våra intelligenta säkerhetskopieringsverktyg för att enkelt lagra, säkra, administrera och snabbt återställa din SharePoint.

Groups Backup

Office 365-grupper gör det möjligt för team av människor att samarbeta och dela affärskritisk data, filer, projektinformation och mycket mer. Detta gör säkerhetskopiering av grupper avgörande för att gruppen ska kunna fortsätta sitt arbete med minimal tid eller dataförlust i händelse av säkerhetsintrång. Allt som krävs är ett klick för att återställa gruppdata och kommunikation, och du är tillbaka för att dela, samarbeta och få tillgång till all din gruppinformation och resurser.

Teams Backup

Teams blir alltmer det valfria verktyget för affärssamarbete och Microsoft saktar inte ner med uppdateringarna och tilläggen till Teams-funktionalitet.

Dagens samarbetsorienterade anställda som mer och mer arbetar utanför kontoret lämnar företag sårbara. Dropsuite ser till att din Teams affärskritiska information säkerhetskopieras säkert i händelse av intrång.

Calendars, Contacts and Tasks

Säkerhetskopiering av Microsoft kalendrar, kontakter och uppgifter ingår också i Office 365-säkerhetskopiering av Dropsuite.

Dessa Office 365-datauppsättningar glöms ofta bort eller förbises och kan leda till betydande dataskyddsbrister. Eftersom dessa filer innehåller viktig affärsinformation är de lika nödvändiga för att skydda. Detta gäller särskilt med tanke på de ständigt ökande reglerna om integritet och säkerhet för kontaktinformation.

Redo att veta mer?
Fyll i dina uppgifter
så återkopplar vi!