Om Upstream

Det här gör vi…

Upstream söker konstant efter smarta alternativ till traditionella sätt att arbeta. Tack vare detta har vi lyckats hitta produkter och arbetssätt som öppnar upp för nya möjligheter. Möjligheter att arbeta mer mobilt, mer förebyggande och mer effektivt. Nytänkande it-lösningar som hjälper affärsverksamheter att utvecklas.

Vi kompletterar lösningarna med spetskompetens och personlig kundsupport. Vår drivkraft är att hitta teknik och metoder som gör livet enklare. Dessutom tror vi på långsiktighet och konstant utveckling. Mainstream är ofta ganska trist. Upstream är roligare!

Vår historia…

…en man vid namn George Brontén som tyckte att de programvaror som erbjöds på marknaden var för mainstream. Han genomförde då en massiv undersökning hos Sveriges IT-driftsbolag och lade grunden för det som skulle bli kärnan i Upstream. Året var 1997. I en tid när många trodde att det bara var en handfull drakar som var kompetenta nog att ta fram bra programvara, insåg Upstream att det fanns smartare och effektivare lösningar där ute, redo att snappas upp. Det är en stor del av vad som gör Upstream unikt, en verklig vilja och strävan att titta utanför ramarna för den allra bästa lösningen och inte acceptera ”good enough”.

IT-världen utvecklas och strukturerna förändras. Idag är IT en självklar del av alla verksamheter, stora som små. För Upstreams del är det nu resan börjar på allvar. När mjukvarujättarna målar upp vackra bilder om hur deras lösningar löser allt för alla, vet vi att det aldrig är så enkelt. Det allra viktigaste är inte leverantörens börsvärde, utan att se till att rätt kompetens och lösning möter de specifika behoven. Det är det som gör skillnad. Att gå mot strömmen betyder för oss att prioritera specifika behov och lösningar. Vi har de flexibla alternativen. Och genom att lyssna noggrant kommer vi närmare behoven. Det ger bättre precision – vilket sparar tid, svordomar och pengar. Framför allt leder det till effektivare IT.

Våra målgrupper

IT-leverantör

Om du arbetar hos en IT-leverantör så har ni ofta ansvar för att era kunders IT fungerar och är säker. Utmaningen är ofta att alla kunders miljöer är olika och kundernas krav skiljer sig. Vi hjälper er med produkter som både breddar och fördjupar eran tjänsteportfölj. Våra lösningar inom säkerhet, produktivitet och backup är utvecklade för IT-leverantörer som vill hantera många kunder från ett ställe.

Intern IT

Om du arbetar på en intern IT-avdelning så ansvarar ni för att se till att säkerheten är tillfredställande, att backup finns och fungerar samt att ni hanterar alla IT problem innan och efter de uppstått. Vi hjälper er med alla dessa delar så ni på den interna IT-avdelningen kan fortsätta vara hjältar.

Retail

Om du arbetar med IT inom Retail så vet du att detta ofta är en ganska komplex IT-miljö som alltid måste fungera och vara säker. Dessa utmaningar hjälper vi er att lösa genom en stark produkt porfölj, långa och många samarbeten med retail företag inom såväl detaljhandeln som dagligvaruhandeln.

Redo att veta mer?
Fyll i dina uppgifter
så återkopplar vi!